XCO Kopika

You are here:
/
/
/
XCO Kopika

XCO Kopika

XCO Kopika staza je za Ciklokros i MTB vožnju u samom središtu Osijeka.


Nalazi se na lijevoj obali Drave, odmah kraj pješačkog mosta. Staza je kružnog oblika te kroz više krakova vožnje ima više od 3 kilometra šumskog puta s raznim preprekama i elementima za trening i natjecanje brdske vožnje. Uz stazu, također postoje i elementi za izvođenje manjih skokova te pump-track. Lokacija joj je uz sam dravski nasip koji ujedno služi kao idealan element za vježbanje kratkih a strmih uspona.

Glavni krivci za ideju i izvedbu staze su naši članovi Tihomir Kovač i Ivor Plander koji su kroz hladne zimske dane uložili silne sate rada kako bi utrli put kroz šumu i izgradili na desetke hupsera, bermova, dropova i svega ostalog. Radili su na stazi tijekom proljeća 2017. godine, a i dan danas se staza redovno održava i unaprijeđuje.

Ubrzo nakon nastanka i službenog otvaranja, staza je postala veliki hit među osječanima koji ju koriste za rekreativnu vožnju, trening, šetanje, trail trčanje pa čak i edukacijske svrhe za osnovnoškolce. U 9. mjesecu 2017 godine organizirali smo i utrku SBBL lige na stazi na kojoj je bilo 80ak natjecatelja. Pogledajte kako je bilo u ovoj galeriji ili u narednom videu od naših vjernih partnera i sponzora u Husqvarni:


Lokacija i segment na Stravi:


Cijeli krug staze (šumski i cestovni dio) možete vidjeti ovdje:

Post has no taxonomies