BK Maraton team

You are here:
/
/
/
BK Maraton team

BK Maraton team

BK Maraton team osnovan je 2008. godine, nakon što je grupa entuzijasta organizirala tada najdužu biciklijadu u Hrvatskoj pod nazivom Tour de Slavonia.

Klub redovito nastupa u Slavonskoj brdsko-biciklističkoj ligi u kojoj se uspješno natječe, te su 2010. i 2011. godine bili klupski Prvaci. Klub je imao i značajne pojedinačne uspjehe u kategorijama, a za donjomiholjački klub svojevremeno su nastupili pojedinci i iz okolnih gradova; Osijeka, Našica, Slatine, Valpova, Belišća.

Osim nastupa na XC utrkama, članovi kluba bave se i ostalim disciplinama, kao što su trekinzi, polumaratoni, pustolovne utrke i sl.

Organizatori smo, već tradicionalne biciklijade najduže u Slavoniji pod nazivom Tour de Slavonia, koja se vozi u dužini od 135 km, kroz nekoliko gradova naše županije; Donji Miholjac, Našice, Bizovac, Osijek, Valpovo, Belišće i pripada u vrlo atraktivnu biciklijadu, koja privlači mnoge rekreativce, a danas i cikloturiste iz cijele kontinentalne Hrvatske; Zagreba, Siska, Bjelovara, Daruvara, Nove Gradiške…

BK Maraton team uspješno je organizirao prolazak biciklista kroz Donji Miholjac međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia 2016. i 2017. te dobio pohvale organizatora za odličnu organizaciju i promociju biciklizma na našem području

Osim toga, u Donjem Miholjcu je uspješno organiziran i tečaj za bike-vodiče, gdje su se osposobila 5 bike-vodiča sa našeg područja koji su uspješno završili tečaj, a koji je organizirala licencirana agencija iz Istre IRTA.

Članovi kluba vrlo su aktivni u zajednici, te su osim navedenih aktivnosti na izletištu Stara Drava u šumi između nasipa i rijeke Drave izgradili vrlo zanimljivu XC-mtb stazu u dužini od 6 km.Osim XC staze izgradili su i atraktivnu Pump-track stazu u perivoju grofa Mailatha (Velikom parku), na kojoj je održao već nekioliko utrka sa prioritetom za najmlađi uzrast.
Klub vrlo intenzivno radi na privlačenju mlađih uzrasta od 10 – 12 god., te 14-16 godina, kako bi stvorio kvalitetnu bazu za daljnji razvoj biciklizma.

Boje kluba

Kontakt:

Biciklistički klub „Maraton team“
Vukovarska 114, Donji Miholjac
E mail : maraton.team.dm@gmail.com
Web : https://bkmaratonteam.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/106637113252/

Predsjednik : Siniša Crnčan
Mobitel: 098/271-940
E mail : maraton.sinisa@gmail.com

Dopredsjednik: Ivica Kerep
Mobitel. 091/253-9679
E mail : bikewarrior@gmail.com

Post has no taxonomies